Esiintymiset/ Concerts

www.finnconcert.fi
info@finnconcert.fi

Uutisia! News!

*César Cui 25 Preludes op.64 Available NOW(digital 4.1.2019)
*Jouni Somero plays Bortkiewicz 12.7.2018 in Lugano: https://longlake.ch/eventi/48605-presenting-sergei-bortkiewicz/
*Toivo Kuula Complete Piano Music 2 CD's Available NOW

Uusimmat kuvat

somero

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:78237 kpl

Jouni Somero, piano

"Finnish pianist Jouni Somero is a pianistic powerhouse" MusicWeb international 2012

Jouni Somero

Jouni Somero on Suomen monipuolisin konserttipianisti. Hän on soittanut lähes 3000 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti-ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa.

Somero on myös eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt eri levymerkeille (Naxos, BMG, Jubal, MILS, FC-Records jne.) noin 90.

Laajoja projekteja ovat olleet Suomalaisen Pianomusiikin Antologia (5 levyä), Sergei Bortkiewiczin koko pianotuotanto (9 levyä) sekä Tchaikovskin koko pianotuotanto (6 levyä). Somero on levyttänyt myös uudempaa suomalaista pianomusiikkia esimerkiksi koko Erkki Salmenhaaran piano- ja kamarimusiikkituotannon sekä Tauno Marttisen Pianosonaatit.  

Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi. Myös Bortkiewicz-levytykset ovat keränneet upeita arvosteluja Amerikassa ja Euroopassa.
Someron ohjelmisto käsittää koko Bortkiewiczin,Tchaikovskin,Rachmaninovin ja Erkki Salmenhaaran soolopianotuotannon lisäksi Chopinin,Lisztin,Schumannin ja Brahmsin keskeiset teokset. Somero on soittanut ja levyttänyt myös runsaasti harvinaista pianomusiikkia:Reinhold,Godard,Seeling,
Gottschalk,Blumenfeld, Arenski,Rubinstein...

Somero on tehnyt myös sovituksia ooppera-, viihde- ja hengellisestä musiikista.

Jouni Somero on opiskellut Sveitsissä Lausannen Konservatoriossa (1981) ja Saksassa Kölnin musiikkikorkeakoulussa (1982-89) 
Sveitsissä Somero opiskeli Fausto Zadran luokalla. Zadra oli Daniel Barenboimin, Martha Argerichin ja Bruno Leonardo Gelberin ohella legendaarisen Vincenzo Scramuzzan tunnetuimpia oppilaita. Kölnin Musiikkikorkeakoulussa Someron opettajana oli Prof. Herbert Drechsel jonka opettaja oli puolestaan Clara Schumannin yksi viimeisistä oppilaista. Somero on myös osallistunut Georges Cziffran Liszt-mestarikursseille.