Esiintymiset/ Concerts

www.finnconcert.fi
info@finnconcert.fi

Uutisia! News!

* Bach to You: 85 000 Streams in Spotify!(29.9.2020)
* 40 vuotta estradilla juhlavuoden konsertteja tulossa syksyllä
* 100th Album Love Story! Available 15.9.2020

Jouni in Instagram

@jounisomero

Spotify

Uusimmat kuvat

yllas_vaellus_syyskuu_20

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:120484 kpl

Jouni Somero, piano

"Finnish pianist Jouni Somero is a pianistic powerhouse" MusicWeb international 2012

Jouni Somero

Jouni Somero on Suomen monipuolisin konserttipianisti. Hän on soittanut yli 3100 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti-ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa.

Somero on myös eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt eri levymerkeille (Naxos, BMG, Jubal, MILS, FC-Records jne.) yli 100.

Laajoja projekteja ovat olleet Suomalaisen Pianomusiikin Antologia (5 levyä), Sergei Bortkiewiczin koko pianotuotanto (9 levyä) sekä Tchaikovskin koko pianotuotanto (6 levyä). Somero on levyttänyt myös uudempaa suomalaista pianomusiikkia esimerkiksi koko Erkki Salmenhaaran piano- ja kamarimusiikkituotannon sekä Tauno Marttisen Pianosonaatit. Toivo Kuulan pianotuotannon kokonaislevytys valmistui 2018.  

Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi. Myös Bortkiewicz-levytykset ovat keränneet upeita arvosteluja Amerikassa ja Euroopassa.
Someron ohjelmisto käsittää koko Bortkiewiczin,Tchaikovskin,Rachmaninovin ja Erkki Salmenhaaran soolopianotuotannon lisäksi Chopinin,Lisztin,Schumannin ja Brahmsin keskeiset teokset. Somero on soittanut ja levyttänyt myös runsaasti harvinaista pianomusiikkia:Reinhold,Godard,Seeling,
Gottschalk,Blumenfeld, Arenski,Rubinstein...

Somero on tehnyt myös sovituksia ooppera-, viihde- ja hengellisestä musiikista.

Jouni Somero on opiskellut Sveitsissä Lausannen Konservatoriossa (1981) ja Saksassa Kölnin musiikkikorkeakoulussa (1982-89) 
Sveitsissä Somero opiskeli Fausto Zadran luokalla. Zadra oli Daniel Barenboimin, Martha Argerichin ja Bruno Leonardo Gelberin ohella legendaarisen Vincenzo Scramuzzan tunnetuimpia oppilaita. Kölnin Musiikkikorkeakoulussa Someron opettajana oli Prof. Herbert Drechsel jonka opettaja oli puolestaan Clara Schumannin yksi viimeisistä oppilaista. Somero on myös osallistunut Georges Cziffran Liszt-mestarikursseille.