Uutisia! News! 19.10.2022

* Jounin keikkakalenteri löytyy Facebookista sivulta "FinnConcert Oy"

* Selim Palmgren Complete Piano Works Vol1.(Grand Piano GP867)Available 9.4.2021!
"This important endeavour with numerous world premiére recordings will finally give the possibility to hear Palmgren's piano works as a whole and will hopefully restore Palmgren's status as one of the most profilic Nordic pianocomposers since Grieg."
* Palmgren vol.4 13.5.2022 vol.5 10.6.2022

* Bach to You: 97 000 Streams in Spotify!

* 100th Album Love Story! 4.12.2020 in Spotify

Jouni in Instagram

@jounisomero

Spotify

Uusimmat kuvat

211117-13hr

Esiintymiset/ Concerts

www.finnconcert.fi
info@finnconcert.fi

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:198387 kpl

Jouni Somero, piano

"Finnish pianist Jouni Somero is a pianistic powerhouse" MusicWeb international 2012

Jouni Somero

Jouni Somero on Suomen monipuolisin konserttipianisti. Hän on soittanut yli 3200 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti-ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa.

Somero on myös eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt eri levymerkeille (Naxos, BMG, Jubal, MILS, FC-Records, Grand Piano jne.) yli 100.

Laajoja projekteja ovat olleet Suomalaisen Pianomusiikin Antologia (5 levyä), Sergei Bortkiewiczin koko pianotuotanto (9 levyä) sekä Tchaikovskin koko pianotuotanto (6 levyä). Somero on levyttänyt myös uudempaa suomalaista pianomusiikkia esimerkiksi koko Erkki Salmenhaaran piano- ja kamarimusiikkituotannon sekä Tauno Marttisen Pianosonaatit. Toivo Kuulan pianotuotannon kokonaislevytys valmistui 2018.

Somero on aloittanut Selim Palmgrenin pianotuotannon kokonaislevytyksen Grand Piano levymerkille. Ensimmäiset kolme levyä julkaistiin 2021.  

Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi. Myös Bortkiewicz-levytykset ovat keränneet upeita arvosteluja Amerikassa ja Euroopassa.
Someron ohjelmisto käsittää koko Bortkiewiczin,Tchaikovskin,Rachmaninovin ja Erkki Salmenhaaran soolopianotuotannon lisäksi Chopinin,Lisztin,Schumannin ja Brahmsin keskeiset teokset. Somero on soittanut ja levyttänyt myös runsaasti harvinaista pianomusiikkia:Reinhold,Godard,Seeling,
Gottschalk,Blumenfeld, Arenski,Rubinstein...

Somero on tehnyt myös sovituksia ooppera-, viihde- ja hengellisestä musiikista.

Jouni Somero on opiskellut Sveitsissä Lausannen Konservatoriossa (1981) ja Saksassa Kölnin musiikkikorkeakoulussa (1982-89) 
Sveitsissä Somero opiskeli Fausto Zadran luokalla. Zadra oli Daniel Barenboimin, Martha Argerichin ja Bruno Leonardo Gelberin ohella legendaarisen Vincenzo Scramuzzan tunnetuimpia oppilaita. Kölnin Musiikkikorkeakoulussa Someron opettajana oli Prof. Herbert Drechsel jonka opettaja oli puolestaan Clara Schumannin yksi viimeisistä oppilaista. Somero on myös osallistunut Georges Cziffran Liszt-mestarikursseille.